Over Twikkelon

Bibianne Boumans

Mensen die er naar streven om de beste versie van zichzelf te worden en die hun leven willen vormgeven op een manier die leidt tot plezier, gezondheid en geluk. Met andere woorden, talentontwikkeling en –benutting. Dit zijn de drijfveren achter mijn persoonlijke en professionele ambities.

Zolang ik mij kan herinneren ben ik bezig met de ontwikkeling van mijn eigen talenten. Dit begon in mijn jonge jaren als topsporter. Als klein meisje turnde ik twintig uur per week om het beste uit mezelf te halen. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe lastig het soms is om je talenten dag in dag uit te blijven ontwikkelen en ten volste te benutten.  Ik heb ervaren hoe belangrijk de rol van de omgeving en een goede coach is in dit proces. Een coach die aansluit op wie je bent en wat je kan en wil, om je van daaruit te begeleiden in de ontwikkeling van je talenten. En een omgeving die de voorwaarden stelt om je talenten maximaal te kunnen ontwikkelen en te benutten.

Na mijn VWO stond mijn talentontwikkeling in het teken van mijn professionele carrière en studeerde ik aan de Universiteit van Tilburg. Door mijn topsportachtergrond wist ik inmiddels heel goed wat wel en niet bij mij paste en wist de omgeving zo te organiseren dat ik het beste tot mijn recht kwam. Ik rondde hierdoor de opleiding sportmarketing, -management en -beleid in 2003 op geheel eigen wijze en met lof af.

Na 10 jaar in de sport gewerkt te hebben (Adidas en HealthCity) heb ik me verder verdiept in hoe talentontwikkeling en –benutting nu eigenlijk werkt. Ik volgde verschillende Post-HBO opleidingen tot coach, trainer en  onderwijskundige. Inmiddels heb ik de nodige vlieguren gemaakt als (team)coach, trainer, hogeschooldocent, auteur en onderwijsinnovator en -ontwikkelaar.

Met de oprichting van Twikkelon komen al mijn talenten samen en zet ik mijn opgedane kennis en ervaring in voor de talentontwikkeling en -benutting van mensen en organisaties.

Wat mij typeert komt terug in de manier waarop ik leerde kitesurfen. Daar waar iedereen als beginner in eerste instantie ‘down wind’ vaart en later pas leert om ‘up wind’ te varen was het bij mij precies andersom. Ik durf van nature tegen de stroom in de gaan. Ik bewandel geen gebaande paden tenzij blijkt dat dit de beste paden zijn. Mijn kracht is dat ik anders naar dingen kan en durf te kijken. Ik ben niet bang om kritische vragen te stellen, met humor te confronteren en zaken te benoemen. Op die manier stimuleer ik mensen om bestaande denkpatronen te doorbreken als de situatie daarom vraagt. Zo komen we samen tot de kern. En ontwikkeling vanuit de kern is meest constructieve vorm van ontwikkeling die er in mijn ogen is.

Graag spar ik met jou over de mogelijkheden om samen ‘up wind’ te gaan! Contact

Meer weten?

We nemen graag contact met je op.

Wil je meer weten over wat Twikkelon voor je kan betekenen of een keer sparren?

[recaptcha]

Wil jij aan de slag met jouw (online) leerprogramma?

Ja dat wil ik :-)!

Plan een gratis sparsessie in en ik help je op weg!